Exklusiva italienska smycken

"Italiens namn har magi i sina stavelser." Mary Shelley

Reef Earrings
A simple, flattering pair of earrings
€174.99
Fortuna Ring
Hand painted enamel shamrock ring
€184.75
Agalla Necklace
A simple, fun, colourful necklace
€99.99
River of Grass Bracelet
Three stranded bracelet with green agate beads
€436.25
Mineral Bracelet
A pretty, sea green bracelet
€89.99
Scintilla Bracelet (black & cool grey)
Outstanding bracelet - Handmade in Italy
€121.25

Liksom många av de vackraste sakerna i livet har Italien länge legat i framkant när det gäller smyckesdesign och tillverkning. Vi har ett urval av exklusiva italienska smycken, inklusive halsband, hängen, armband, örhängen, ringar och broscher.

Halsband

Hängen

Armband

Örhängen

Ringar

Broscher

Klicka här för att se alla våra smycken

Om italienska smycken

Handgjorda smycken, exklusiva italienska smycken, lyxsmycken Italien, italienska smycken
Utsökt vackra italienska smycken

Exklusiva italienska smycken

  • Guldkedjor
  • Kedjor i sterling silver
  • Charmar
  • Halsband
  • Hängen
  • Armband
  • Ringar
  • Broscher

Från den tidiga etruskiska perioden genom grekiskt inflytande till höjden av det romerska imperiet var lyxiga guldsmycken högt uppskattade i det italienska samhället. Under medeltiden blev konstsmycken den exklusiva egendomen för kyrkan och de kungliga domstolarna, men växte i popularitet igen vid tiden för renässansen i Toscana.

Många av de stora mästarna inom italiensk konst, som Donatello, Brunelleschi och Botticelli, utbildade sig alla som guldsmedar med de berömda guldsmedgilden som grundades i Florens. Det var under denna period som ädelstenar blev mer allmänt tillgängliga, och design och produktion av exklusiva italienska smycken blev mer fantasifulla och mer invecklade än någonsin. Öppningen av de stora handelsvägarna etablerade Italien som en av de viktigaste tillverkarna av lyxsmycken i världen.

Kärnan i modern italiensk smyckeproduktion är staden Vicenza i den norra regionen Veneto. Det är hem för några av de mest inflytelserika smyckedesignerna i världen, liksom ett centrum för spetskompetens inom produktion av guld- och sterlingsilversmycken.

Idag blomstrar branschen, med mer än 10 000 företag som producerar konstsmycken i Italien och sysselsätter mer än 40 000 personer med 500 ton fint guld och 1 500 ton silver per år.

Uppåtpil