Italienska läder, toskanska läder, lyxläder, läder av hög kvalitet, vintage läder

Italiensk läderproduktion
Läder tillverkas genom att garva skinnet på ett djur, normalt en ko, som producerar ett slitstarkt men flexibelt material att arbeta med. Traditionellt garvades skinnet långsamt och noggrant med hjälp av naturliga tanniner extraherade från kastanjebark, löv, rötter och andra växtextrakt. Mer nyligen, i vårt livliga, moderna konsumtionssamhälle, görs denna garvning nu mer vanligt genom att använda kemikalier eftersom det är en mycket snabbare och enklare process.

Kemisk garvning är snabb, ofta bara 24 timmar, vilket gör att fler artiklar kan produceras på kortare tid och följaktligen säljas till lägre priser, med andra ord massproduktion. Lädret som tillverkas av kemisk garvning är verkligen billigare att köpa men är ofta tillverkat med liten skicklighet och verkar nästan syntetiskt. Det är inte särskilt slitstarkt och luktar ofta kemikalier. Det värsta med kemisk garvning är att det är extremt dåligt för miljön eftersom avfallsmaterialen innehåller farliga föreningar.

Vegetabilisk garvning är en gammal tradition som går från generation till generation och innebär en mer skicklig och mycket långsammare process, ofta så länge som 60 dagar för att producera ett läderstycke. Av denna anledning är det en process som endast används nu av sanna hantverkare, som är få och långt ifrån varandra. Toscana har ett gammalt vegetabiliskt garvningskonsortium, ett av de sista i sitt slag, och är därför känt som världens läderhuvudstad.

Vegetabiliskt garvat läder är ett lyxigt exklusivt objekt och används för designerhandväskor, skor och andra tillbehör. Kostnaden är mycket högre och bland dessa lyxiga lädervaror anses allt tillverkat av italienskt läder vara det bästa och har vanligtvis en hög prislapp fäst vid den. Detta gör att många frågar om det verkligen är värt alla extra pengar och svaret är tydligt och eftertryckligt "ja" av många anledningar.

Toskansk läder, utan tvekan det bästa av allt italienskt läder, är tillverkat av ko- och kalvskinn, inte dödat för deras hud utan som en biprodukt från köttindustrin. Huden rengörs, sträcks och blöts flitigt i stora träfat av naturligt tannin, ofta så länge som två månader. De gamla traditionerna följs noggrant och en hög nivå av skicklighet och tålamod behövs under den långa processen. Alla naturliga ämnen används och många av dessa återvinns och återvinns för användning i andra industrier som jordbruk och byggnad. Detta gör vegetabilisk garvning till en helt naturlig och miljövänlig industri.

Det resulterande lädret är vackert, mjukt, naturligt och behagligt att röra vid och lukta. Färgen är rik och varm men blekare än kemiskt färgat läder, vilket gör det enkelt och naturligt färgat till andra nyanser, även pastellfärger. Inga läderstycken är någonsin desamma, och på grund av att lädret är handgjort är det små oegentligheter som omedelbart skiljer det från det kemiska garvade lädret.

Den verkliga skönheten i vegetabiliskt garvat läder är att det är mycket hållbart och åldras naturligt och ser ännu vackrare ut med tiden. På grund av det faktum att föremålen tillverkade av läder nästan alltid är handgjorda också, kan du garantera att du får ett unikt lädervaru. Därtill kommer hur du lever ditt liv och använder dina lädervaror också att påverka hur de åldras. Om du har en handväska du använder nästan varje dag och en annan som du håller låst för speciella tillfällen, kommer lädret på varje åldras väldigt annorlunda, vilket verkligen återspeglar den livsstil de leder med dig.

Vi tror att denna förklaring kvalificerar påståendet att vegetabiliskt garvat läder, särskilt tillverkat i Toscana, Italien, och är väl värt de extra pengarna. Du kommer att sluta med något som kommer att pågå hela livet, är unikt för dig och är ovanligt vackert.

De säger att det är omöjligt att verkligen uppskatta skönheten i vegetabiliskt garvat läder tills du håller det i handen.
Italienska läder, toskanska läder, lyxläder, läder av hög kvalitet, vintage läder